Kérjük engedélyezze böngészőjében a Javascriptet hogy láthassa a naptárbeli eseményeket!

nyári táborok

Űruborkák kiállítás a Kölyök-öbölben!

ŰRUBORKÁK.HU
Amióta az űruborkák leszálltak a Földre, mindenki azt kérdezi: honnan jöttek és mit akarnak ezek a kedves lények? Már első látásra barátságos és mókás kis figurák ezek az uborkákra emlékeztető valamik, amelyekről még azt sem tudjuk, hogy növények-e vagy állatok.

Ki tudja, miért, először Hegyi Magdolna rajzfilmrendezőnek, a nagysikerű Gyerekdalok rendezőjének házában jelentek meg, aki nyomban elővette festékeit és ecseteit, majd szép sorban lefestette őket. Sokat kellett dolgoznia, mivel nincs két egyforma űruborka. Mindegyik más formájú és színű, lábacskáik, szarvacskáik, néha szárnyacskáik vannak, és persze szemük is, amelyekkel huncut pillantásokat vetnek a gyerekekre.

A gyerekeket ugyanis nagyon szeretik az űruborkák. Csak arra várnak, hogy befogadják őket. Akinek van űruborkája, az sok szeretetet fog kapni, mert az űruborkák legfőbb tulajdonsága, hogy szeretetbuborékokat fújnak a levegőbe. Ezek megóvják a gyerekeket a bajoktól, és jókedvet, vidámságot varázsolnak az otthonukba.Hegyi Magdolnának már nagyon sok űruborkája van, és alig várja, hogy ezek eljussanak a gyerekekhez. 


A szeretetre méltó űrlényeket 18 órától (10 napon keresztül) lehet megtekinteni.

A kiállítást Bánó Attila író nyitja meg. Közreműködik a Telki duó. 

Minden érdeklődőt szeretettel vár a Kölyököböl Játszóház.