Mierniczky Laura

Mierniczky Laura
Mierniczky Laura

üzletvezető  – laura.mierniczky@kolyokobol.hu
Óvodapedagógusként végeztem anno, lassan 25 éve foglalkozom gyerekekkel, és hosszú, kalandos utat jártam be, míg végül a Kölyök-öböl Játékház, Kávézó és Családi bölcsőde megálmodója, és vezetője lettem.

3 fiú gyermek édesanyjaként elég sok játszóházban volt szerencsém megfordulni. Általános érvényű tapasztalatom, hogy bár a gyermekeim mindenhol jól érezték magukat, a program végére rettenetesen elfáradtak: a zsúfolt, ugrálóvárak és légelszívók zúgásától hangos, modern, elektromos kütyüktől vibráló -bármekkora- játéktérből három totálisan szétesett gyermeket kellett hazavinnem.

Waldorf szülőként és pedagógusként álmom volt egy emberközeli játszóház, játéktér kialakítása, ahol nem a négyzetméterek száma, hanem az eltölthető idő minősége határozza meg az értéket. Ezért tartom fontosnak kiemelni, hogy bár a Kölyök-öböl “csak” 300 nm-en helyezkedik el, természetes alapanyagai, harmóniája, a természet, a nap, a víz és a fák közelsége olyan nyugalmat áraszt, olyan értékeket közvetít, amiért érdemes újra és újra visszajönni. Van idő, és tér elmélyedni egy jó játékban gyermekünkkel, sőt kicsit újra gyermekek lehetünk mi is.

Hosszú évekig főállású anyaként nevelgettem gyermekeimet, a gyermekeimmel  teljes harmóniában, mégis sokszor gondoltam arra, hogy bizony jó lenne egyszer-egyszer úgy leülni barátnőimmel egy kávé, tea mellé, hogy a lakást addig nem szedik szét a szabadon játszó gyerekek. Azt, hogy ezt akár úgy is megtehetem, hogy ő közben alkot, ismerkedik, fejlődik? Csak elképzelni mertem: Elképzeltem milyen jó is lenne egy közösségi teret létrehozni, ahol hasonló, vagy éppen különböző gondolkodású, élethelyzetben lévő édesanyák oszthatják meg tapasztalataikat, kérhetnek segítséget akár egymástól, akár szakemberektől. Szülésről, gyermeknevelésről, szoptatásról, iskoláról, óvodáról, könyvekről, játékokról, bármiről, ami figyelmet kér, teret kap.

Aztán ahogy ez a kép egyre tisztább és színesebb lett, úgy kelt életre, segítette számtalan valóságos kis csoda, hogy a Kölyök-öböl a jelenlegi formájában megszülessen, hogy minőségi együttlétre teremtsen lehetőséget megannyi család, kisgyermek számára! A Kölyök-öböl, mint egy igazi gyermek nő, növekszik, fejlődik, alakul.

Gyertek el, nézzétek meg, legyetek Ti is részesei a Kölyök-öböl életének, közösségének!